Egészségügyi miniszter: Az oltás ajándék a gyermekeknek, olyan, mint a keresztség vagy az anyatej


Felhívást intézett pénteken a szülőkhöz Florian Bodog egészségügyi miniszter, kérve őket, hogy oltassák be gyermekeiket.

“Növelnünk kell a beoltottsági szintet, ezért most ismét felhívást intézek minden felelős szülőhöz: kérem, oltassák be gyermekeiket! Az oltás ajándék a gyermekeknek, olyan, mint a keresztség vagy az anyatej vagy a szeretet, amellyel elárasztják őt” – fogalmazott a bákói látogatáson tartózkodó tárcavezető.

A miniszter hozzátette, “senki nem fog elindulni lasszóval, hogy összegyűjtse és elvigye beoltani a gyermekeket”, ugyanakkor azonban felhívta a szülők figyelmét, hogy amennyiben elutasítják a vakcinát, vállalniuk kell az ezzel járó kockázatot.

Bodog azt is elmondta, jövő héten folytatják a téma kapcsán szervezett nyilvános viták sorát, ugyanakkor felkérte az Országos Gyógyszerügynökséget, tüntesse fel honlapján, hogy a vakcinák milyen mellékhatásait tapasztalták eddig az országban.

“Tudatosítani kell azonban azt is, hogy az oltásokkal sok betegséget sikerült száműzni, és úgy gondolom, ez a tény kell hogy vezéreljen bennünket. Ugyanakkor azzal is egyetértek, hogy ismertetni kell az oltások előnyeit és az ezzel járó kockázatokat is, ezért a törvénytervezetben javasolt technikai csoportoknak épp az lenne a feladatuk, hogy beszéljenek erről a szülőkkel” – fogalmazott az egészségügyi tárca vezetője.

Forrás: AGERPRES

Ha érdekelnek további cikkeink, szeretnél meglepetés kedvezményeket iratkozz fel hírlevelünkre!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.