Elkészült az 5. Marosszéki Lófuttatás programja!

A meghirdetett kétnapos rendezvény helyett, három napos lesz az idei Marosszéki Lófuttatás. A szombat és vasárnapi események mellett már pénteken elkezdődik az eseménysor a Szentegyházi Gyermekfilharmónia előadásával, amely június 23-án, este 7 órától lesz megtekinthető az erdőszentgyörgyi kultúrotthonban. Mivel a szervezők úgy érzik, hogy fontos a lovas kultúra felkarolása, hagyományaink ápolása és továbbadása, számos e téma köré szerveződő fellépők lesznek láthatók szombaton és vasárnap.

Fotó: Kerekes Péter Pál

A szombati nap a huszárok felvonulásával kezdődik, őket a parajdi fúvószenekar kíséri. Miután körbejárják Erdőszentgyörgy utcáit, a rendezvényt a helyszínen az esemény fővédnöke, Péter Ferenc, Maros Megye Tanácsának elnöke nyitóbeszédével indítja. Az elhangzó beszédek után máris kezdődnek a lovas programok. Az erdőszentgyörgyi Pad-nak nevezett domboldalon megtekinthető lesz a Székely Virtus Hagyományörző Egyesület lovasbemutatója, a Farkasnyom Baranta Csapat, a Hortobágyi Csikósok, az Erdélyi Lovaskaszkadőrök, a Sólymászok előadásai, de Pászka Lehel íjászbemutatóval, a Mezőhavas magyar nótákkal, a térség tánccsoportjai pedig néptánccal szórakoztatja majd az érdeklődőket.

Mindkét este koncert zárja a napot: szombaton az Atilla Fiai Társulaté, vasárnap pedig az Ismerős Arcoké lesz a színpad. Szombaton kerül sor a futamok elő- és középdöntőjére, vasárnap késő délután lesz a döntő, majd ezt követően a díjátadás.

A lovas verseny szervezői nemrég megemelték a díjakat, így a Marosszéki Lófuttatás első három helyezettje 5.000, 3.500, és 2.500 lej tulajdonosa lesz. A huszárfutamban is érdemes dobogósnak lenni, mivel 1.500, 800 és 500 lej tulajdonosai lesznek a szerencsés huszárárok.

Az esemény ideje alatt állandó programok is lesznek. A gyereksarok lehetőséget biztosít a legkisebbeknek, hogy kézügyességüket fejlesszék, kézműves foglalkozások által, de ugróvár, arcfestés és számos egyéb program várja a gyerekeket. A bátrabbak nyeregbe is pattanhatnak, hisz a szervezők lovagoltatásról is gondoskodnak. A rendezvény egyik színfoltja a kézműves vásár, amelyen több, mint harminc helybéli és környékbeli kiállító portékája lesz megcsodálható, és megvásárolható.

Közzétette: Marosszéki Lófuttatás – 2017. június 16.

Share this post

PinIt
scroll to top