Elkészült az új híd a 106-os megyei úton, a Segesd-patak völgyén

A Maros Megyei Tanács május 18-án vette át hivatalosan a 106-os jelzésű megyei úton, Apold község közelében épített vasbeton híd munkálatait.

A beruházás megvalósítására 2015 júniusában kötött szerződést a megyei önkormányzat a nagyszebeni PRODAL Kft-vel. A munkálatok két hónappal később, 2015 augusztusában kezdődtek el. A szerződés értéke 2.390.464,545 lej volt ÁFA nélkül.

A Segesd-patakon átvezető régi acélhíd 111 éve épült. A most záruló beruházás keretében a régi hidat pár méterrel elköltöztették és megerősítették, így ezt továbbra is használhatják a gyalogosok.

Az új híd a régi helyére került, így nem változott a megyei út nyomvonala. A híd hossza 30,9 m, szélessége 10,8 m, amelyből 7,8 m széles az úttest, a híd két oldalán pedig 1,5-1,5 m széles járda helyezkedik el.

A munkálatok idejére a forgalmat elterelték, a megyei úton közlekedő járművek egy előre gyártott elemekből készített hídon tudtak átkelni a Segesd patakon.

A Maros Megyei Tanács prioritásként tűzte ki idén az elkezdett útügyi munkálatok befejezését, a következő években pedig arra törekszik az önkormányzat, hogy minden megyehatárokat összekötő utat helyreállítson.

Share this post

PinIt
scroll to top