Embercsempészetért keresik Amerikában a Tiltott Csíki Sör tulajdonosát


A Tiltott Csíki Sört előállító üzem tulajdonosát embercsempészet miatt keresik az Amerikai Egyesült Államokban, írja a Magyar Nemzet.

Lénárd András, a Csíki Sör Manufaktúrát üzemeltető Lixid Project vezetője és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter sörrel koccint az Igazi Csíki Sört gyártó csíkszentsimoni sörfőzdében 2017. március 24-én
Fotó: Veres Nándor / MTI

A lap értesülései szerint Lénárd Andrást 2001. január 21-én Champlain település közelében fogta el a rendőrség, amint Kanada és az Egyesült Államok közötti zöldhatáron, három külföldi nőt csempészett be az országba. Kedd délután a Magyar Nemzet újságírója elérte Lénárd Andrást telefonon, aki az újságírónak elmondta, hogy rég nem járt az Egyesült Államokban, és nem szívesen emlékszik vissza arra, ami ott történt vele „évtizedekkel korábban”.

A tettenérés után Lénárdot letartóztatták, a lányok tanúk lettek, ugyanakkor gyanúsítottak is tiltott határátlépés vétségéért. Lénárd amerikai állampolgárságú menyasszonya 2001 februárjában kifizette az ötvenezer dollárnyi óvadékot, így Lénárd András szabadlábon védekezhetett volna, de ehelyett a szabadlábra helyezése után eltűnt az Egyesült Államokból.

Ügyvédje 2001. június 13-án arról tájékoztatta a bírót, hogy védence Kanadában tartózkodik, és sem most, sem a jövőben nem kíván megjelenni a bíróság előtt. A bíró letartóztatási parancsot adott ki Lénárd ellen, és a Magyar Nemzet információi szerint ezt a letartóztatási parancsot mindmáig nem vonták vissza.

A lap állítása szerint az ügy jelenleg is függőben van, mert a gyanúsított eltűnt a hatóságok szeme elől.

Ha érdekelnek további cikkeink, szeretnél meglepetés kedvezményeket iratkozz fel hírlevelünkre!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.