Ezrekkel büntették a vendéglátókat Maros megyében

Többezer lejes pénzbírsággal illeték a Regionális Fejlesztési és Idegenforgalmi Minisztérium ellenőrei a Maros megyei vendéglátókat.

A felfedezett rendellenességek miatt, egy marosvásárhelyi idegenforgalmi ügynökségtől megvonták a működési engedélyt, továbbá, egy segesvári panziótól visszavonták a minősítésre vonatkozó okiratot.

Bogdan Oprea, az Idegenforgalmi Minisztérium szóvivője úgy nyilatkozott, csak ebben az évben Maros megyében összesen 73 ellenőrzést tartottak. Összesen 122 magánvállalkozást és 6 idegenforgalmi ügynökséget vetettek alá a vizsgálatoknak. A magánvállalkozások közül 50 szálláshely volt, 65 pedig közélelmezéssel foglalkozó vállalat – pontosított Oprea.

Hozzátette, a 73 ellenőrzés során összesen hét vállalkozást pénzbírságoltak, továbbá 36 figyelmeztetést osztottak ki. A büntetések összértéke megközelíti az 56 ezer lejt – tudtuk meg a szóvivőtől.

Nemcsak a vendéglátóiparban voltak felmérések az ellátás minőségét illetően, hanem a megye strandjait és gyógyfürdőit is ellenőrizték. Gabriela Uifălean, a Közegészségügyi Igazgatóság szóvivője úgy nyilatkozott, jelen pillanatban nem találtak rendellenességeket ezekre a létesítményekre nézve, a víz pH-szintje és klórkoncentrációja megfelelő, azonban az ellenőrzések jövő héttől ismét újraindulnak.

Share this post

PinIt
scroll to top