Félsziget Fesztivál 2010, augusztus 26 – 29

Megváltozott időpontban, augusztus 26-29. között kerül sor az egyetlen teljes körű fesztiválélményt nyújtó romániai rendezvény nyolcadik kiadására.

Erdély legnagyobb rendezvényének helyszíne, ahogy azt már minden fesztiválkedvelő tudja, Marosvásárhely, a Maros partja, a Víkend-telep szomszédságában. A Félsziget idén négynapos nonstop kínálattal várja a látogatókat, amelyből a szokásosan gazdag kulturális, művészeti és sportfelhozatal mellett idén sem hiányozhatnak a világsztárok.

Marosvásárhelyen augusztus végén igazi zenei őrület, még változatosabb felhozatal vár a fesztiválozókra. Idén négy nagy zenei helyszín közül lehet választani: a már bejáratott nagyszínpad-aréna-terasz trió kiegészül egy megnagyobbított, kibővített új helyszínnel, ahol magyar és román zenekarok adnak a négy nap alatt élő koncerteket.

„Örömünkre szolgál, hogy a fesztivált idén is megszervezhetjük a hazai cégek többségét sújtó gazdasági válság ellenére. Augusztusban a tőlünk elvárt színvonalat fogjuk nyújtani mind a nem zenei események változatossága, mind a koncertek és bulik intenzitása tekintetében, hiszen változatlan a célunk, hogy minőségi fesztivált biztosítsunk látogatóink számára” – nyilatkozta Bodor László, a Félsziget fesztiváligazgatója.

„A Félsziget fő vonzereje, hogy több zenei műfajban is világsztárokat vonultat fel, hiszen évről-évre olyan nemzetközi produkciók érkeznek Marosvásárhelyre, akik a nagy európai fesztiválok főműsoridős fellépői.

Hamarosan nyilvánosságra hozzuk az idei rendezvényre első körben szerződött nemzetközi zenekarokat, dj-ket, akik, úgy gondoljuk, tovább emelik a fesztivál eddigi színvonalát. Várhatóan a korábbinál is nagyobb érdeklődés mutatkozik majd a fesztivál iránt, hiszen, úgy tűnik, 2010-ben a Félsziget maradt Románia egyetlen klasszikus nyári fesztiválja” – mondta Gerendai Károly, a Sziget ügyvezető igazgatója.

A fesztivál hírei idén is követhetőek a Félsziget Facebook és Twitter oldalán, melyeket a rendezvény hivatalos honlapjáról, a www.felsziget.ro címről lehet elérni. Itt hamarosan a jegyekkel kapcsolatos információk is megtalálhatóak lesznek.

A Félsziget Fesztivál szervezője a Sziget Management és a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT). A Sziget Management portfóliójába tartozik többek között Közép-Kelet-Európa elsőszámú fesztiválja, a Sziget, illetve a Balaton Sound és a VOLT nemzetközi fesztivál.

A Félsziget Fesztivál 2009-es kiadásának 58 ezer látogatja volt, a rendezvény költségvetése elérte az 1,2 millió eurót.

Forrás: transindex.ro

Share this post

PinIt
scroll to top