Felújítások miatt ideiglenesen felfüggesztik a légiforgalmat a marosvásárhelyi reptéren

Javítási munkálatok miatt október 6-12. között ideiglenesen felfüggesztik a marosvásárhelyi Transilvania Nemzetközi Repülőtér járatait.

marosvasarhelyi-repuloter

Közel egy héten keresztül Vidrátszegen sem fogadni, sem indítani nem tudják a járatokat.

A légiforgalom ideiglenes megszüntetésével kapcsolatosan Luminiţa Zereş, az intézmény szóvívője elmondta, az ügyben értesítették azokat az utasokat, akik erre az időszakra már megváltották menetjegyüket, nekik lehetőségük van kicserélni ezeket, vagy visszaigényelhetik a repülőjegy árának megfelelő összeget.

A szóvívő hozzátette, az említett időszakra tervezett javítási munkálatok kiegészítik a főjavítások sürgősségi elvégzésére tett erőfeszítéseket, amelyek biztosítják a reptér megfelelő működését. A kifutópálya üzembe helyezése óta egyetlen nagyobb javítást sem eszközöltek, annak ellenére, hogy az előírások szerint 28 évenként el kellene végezni ezeket.

A kialakult helyzet során arra kényszerülünk, hogy azokat a főbb javítási munkálatokat is elvégezzük, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a nemzeti repülőtéri engedélyt európaira cseréljük – mondta Luminiţa Zereş.

Share this post

PinIt
scroll to top