Florea: el kellene bocsátani funkciójából az egészségügyi minisztert

dorin-floreaDorin Florea, Marosvásárhely polgármestere nem ért egyet Eugen Nicolaescu, egészségügyi miniszter bejelentésével, mely szerint megvonnák az állami támogatást a magánkézben lévő egészségügyi intézményektől.

A városfőt annyira felháborította a hír, hogy Victor Ponta miniszterelnök helyében ő szigorúan megbüntetné a tárcavezetőt, akár azzal, hogy kizárja a Kormányból.

Florea szerint, a magánkórházakat fel kell karolni, nemhogy megvonni tőlük a finanszírozást. Amennyiben ez megtörténik, nagy hibát követ el a miniszterelnök – fejtette ki véleményét a polgármester a ma tartott sajtótájékoztatóján.

Nicolaescunak az egészségügyi reformról kellett volna beszélnie, valamint az, hogy dr. Raed Arafat előtt ilyen frázisokat ejtett, nagyon furcsa – folytatta Florea. A városfő véleménye szerint, Arafat „nem volt észnél”, hogy szó nélkül hagyta a miniszter szavait, holott „már megszokhattuk Nicolaescutól a különféle nyilatkozatokat”. De Victor Pontának ezért ki kellene rúgnia a tárcavezetőt –  hangsúlyozta a Florea.

Mint ismert, Eugen Nicolaescu egészségügyi miniszter szombaton, január 12-én, Marosvásárhelyen bejelentette, hogy idéntől többek között abban módosul a keretszerződés, hogy megvonják a magánkórházaktól az állami támogatást. Ez 10%-os megtakarítást jelent, amelyet így az állami tulajdonban lévő közegészségügyi intézményeknek utalhatnak segítségül.

Fotó: citynews.ro

Share this post

PinIt
scroll to top