Gyarapodik a fa illegális szállítása a megyében

A rendőrség folytatja a fokozott ellenőrzéseket a megye útjain annak érdekében, hogy megállítsa a kitermelt fa törvénytelen szállítását. A hatóságiak azzal számolnak, hogy a bűntények száma szaporodni fog, mihelyt a téli időszak egyre közeledik.

A Dédai Vidéki Rendőrség a napokban állított meg egy haszonjárművet a Bisztra völgyében, Déda község hatáskörében, a volánnál egy 21 éves faragói férfival. A sofőr nem tudott törvényes papírokat mutatni a szállítmányról, ezért a kocsin lévő 31,83 köbméter bükkfát elkobozták.

A férfit a 171/2010-es Törvény nevében meg is büntették, a rönköket pedig a Ratosnyai Erdészeti Hivatalhoz szállították, ahol felbecsülik majd a kár értékét.

A szovátai hatóságok is szigorú megfigyelés alatt tartják az utakat. Így szűrték ki azt haszonjárművet is, amelyet egy 61 éves farkaslaki férfi vezetett. A sofőrt a Parajdi útban állították meg, és mivel nem tudott felmutatni semmilyen iratot a szállítmányról, a kocsin lévő bükkfát a rendőrök ugyancsak elkobozták, és a Szovátai Erdészeti Hivatalnak adták át. A férfit a 171/2010-es Törvény értelmében bírságolták.

Fotó: mediatica.ro

Share this post

PinIt
scroll to top