Havazik a hegyekben, ilyen lesz az idő hétvégén

Teljesen megérkezett az ősz. Tegnap este az eső is eleredt, pénteken aligha látunk majd napsugarat az égen. Mindezek mellett hidegebb van, mint ebben a periódusban megszokott, a szél pedig csak hozzátesz mindehhez.

A hegyekben pár órája havazik, a gerinceken már egy kis hóréteg is észlelhető.

Az ország keleti részén hideg, felhős időjárásban lesz részünk, esni is fog, a szél ereje pedig váltakozó mutatót mutat. Helyenként a víz mennyisége eléri a 20-25 litert négyzetméterenként. A hegyekben, 1800 méter magasság felett, havas esőre és havazásra lehet számítani. A maximum hőmérséklet 8 és 18 Celsius fok között mozog majd, ez 6-7 fokkal kevesebb az ebben a periódusban mért normális hőmérséklethez képest.

Szombaton az ég változékony lesz, helyenként esőzésekre is számítani lehet, leginkább az ország keleti részein. A szélfúvás mérsékelt lesz, nagyobb széllökésekre hegyvidéken és az ország keleti-, dél-keleti részén lehet számítani. Az idő hűvös lesz a reggeli órákban, a hőmérséklet azonban emelkedni fog a déli órákban. A maximum hőmérséklet Marosvásárhelyen elérheti a 16-21 Celsius fokot is.

Vasárnap az ország északi részén és a hegyvidékeken felhős lesz az égbolt, helyenként gyenge esőzésekre lehet számítani. Az ország többi részén szép időre lehet számítani. Hegyvidékeken a szél felerősödhet, a maximum hőmérséklet elérheti a 20-23 Celsiuc fokot is városunkban.

Hétvégére két nagyszerű programot is ajánlani tudunk olvasóink számára, mindkettőt szombatra. Reggel 10 órától mutatkozik be az állatkert új lakója, a 38 éves indiai elefánt, Tánja. Majd délután 16 órától Novák Eduárd olimpiai bajnok vezetésével kezdetét veszi a Critical Mass.

Share this post

PinIt
scroll to top