A Kincsem című filmet vetíti a marosvásárhelyi Cinema City mozi!

A Herendi Gábor (Valami Amerika) által rendezett monumentális, romantikus játékfilm 1989 óta a legnagyobb költségvetéssel készített magyar filmes alkotás, amely számos díjat elnyert már különböző fesztiválokon, a rendezés, a forgatókönyv, a díszlet, a jelmez és a főszereplők – Nagy Ervin és Petrik Andrea – alakítása önmagáért beszél.

Küzdelemről, szerelemről, szenvedélyről szól az új történelmi kalandfilm, amelynek cselekménye az 1848–49-es szabadságharc leverése után kezdődik, majd a kiegyezést követően folytatódik. A film főhősei, Európa akkoriban leggyorsabb versenylova, a veretlen Kincsem és gazdája, gróf Blaskovich Ernő, aki bár a szabadságharc után mindenét elvesztette, ám rátalál Kincsemre. A csodalóval sikert sikerre halmoz, és neki köszönhetően nemes küzdelemben győzheti le apja gyilkosát, von Oettingen bárót, ám időközben menthetetlenül beleszeret annak lányába. A szerelem vagy a bosszú fontosabb? – teszik fel a kérdést az alkotók.

A választ az eddigi, nagy sikerű vetítések ellenére sem tudhatták meg sokan…

A filmet eddig fesztiválokon láthatták a nézők, illetve A Vándormozi kezdeményezés keretében jutott el több erdélyi, székelyföldi nagyvárosba és kistelepülésre.

Most a Cinema City Románia mozihálózat révén november 24-től egy hétig látható lesz 3 hazai moziban.

Az alkotást az alábbi mozikban vetítik, román felirattal, naponta 3-4 előadásban:

Marosvásárhely – Cinema City
Bukarest – Cinema City AFI Palace Cotroceni
Kolozsvár – Cinema City Iulius Mall

Az első vetítésekre november 24-én, pénteken kerül sor. A film megtekintése csak 12 éven felülieknek ajánlott.

Share this post

PinIt
scroll to top