Hétfőn, 12 órakor kezdődik az érettségi

Június 11-én, délben 12.00 órakor kezdődik a 2012-es érettségi megmérettetés, méghozzá a román nyelv- és irodalomból, nyilatkozta az Agerpresnek Stelian Fedorca, az Oktatási, Kutatási, Ifjúsági és Sportminisztérium munkatársa.

„A felmérés nem halasztódik el három órával, egyszerűen 12.00 órakor kezdődik, az érettségiző központokban csak az érettségin részt vevő tanárok és diákok tartózkodhatnak. 12.00 óráig, figyelembe véve, hogy egyes iskolák szavazóközpontok, kitakarítják a termeket és elszállítják a szavazóurnákat.” – nyilatkozta Fedorca.

Az előző években az érettségi első próbatétele 9.00 órakor kezdődött.

Az érettségi vizsgák első szakaszára csaknem 340.000 diákot várnak országszerte.

2012-es érettségi utolsó próbatétele július 6-ára várható, az eredményeket két nappal később függesztik ki. A maturandusz-vizsga második szakaszát augusztus 20–szeptember 2. között tartják.

Június 18–22 között a végzősök digitális képességeit mérik fel a pedagógusok, míg június 25–27. között az idegennyelv-viszgákra is sor kerül.

Július 2-tól megkezdődnek az írásbelik, a következő sorrendben: 2-án román nyelv és irodalomból, 3-án anyanyelvből, 4-én a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból, illetve 6-án a választott tantárgyból vizsgáznak a diákok.

Az érettségi eredményeket július 8-án függesztik ki, az óvási intézkedéseket július 9-én lehet lerakni, a végső érettségi eredményeket július 13-án rakják ki.

Share this post

PinIt
scroll to top