Hétvégi kedvezmények a vonattal utazóknak

Azok a személyek, akik hétvégén is gyakran utaznak vonattal, jelentős árkedvezményekben részesülhetnek. Az egyik opció a hétvégi jegy, amely megadja a lehetőséget az átutazandó hétvégék kiválasztására – 2, 3 vagy 4 hétvége egy hónapban –, amely által 35%-os kedvezményben részesülünk. Továbbá, a másik lehetőség a VSD kártya – péntek-, szombat-, vasárnapról elnevezve, amely a járatok kiválasztását teszi rugalmassá, a hónap 4 vagy 5 hétvégéje alatt. Ezáltal akár 60%-os árkedvezményt is kaphatunk.

A hétvégi jegy 15%, 25%, illetve 35%-os árcsökkentést tesz lehetővé, a kiválasztott hétvégék számának függvényében. Ez a fajta jegy egyetlen személy nevére váltható ki, ugyanazon típusú vonatra – Regio, InterRegio vag InterCity járatra, első vagy másodosztályra –, és ugyanarra a távolságra, 1000 kilométeren belül. A jegy nem hatalmaz fel az utazás megszakítására, a kedvezmény nem társítható egyéb árcsökkentési lehetőségekkel, valamint nem kötelező a helyjegyek kiváltása a hétvégi jeggyel együtt.

A VSD kártya egy névreszóló igazolvány, amelyet legtöbb 1000 kilométeres távolságban lévő végállomásig írnak elő, különböző útvonalakra. Ezzel 25% és 60% között lehet spórolni, első vagy másodosztályon. 60%-os kedvezményben részesülnek a 26 évnél fiatalabb ifjak, a tanulók és egyetemisták, a Regio vonatokon. A további utasok 50%-os kedvezményt kapnak a Regio, 35%-ot az InterRegio és 25%-ot az InterCity vonatokon.

A kártyákat valamennyi vasúti jegypénztárnál, CFR utazási ügynökségnél ki lehet váltani, „Euro<26” kártyák, ellenőrzőkönyvek, egyetemistakönyvek, ISIC vagy IYTC kártyák és személyazonossági felmutatásával.

Fotó: cfrcalatori.ro

Share this post

PinIt
scroll to top