Hivatalosan is megkezdődött a 2011-es Félsziget

Habár már tegnap, azaz a nulladik napon bemelegíthettünk az „egyéni diszkóban”, hivatalosan ma vette kezdetét Románia legnagyobb zenefesztiválja Marosvásárhelyen, a Tuborg Green Fest Félsziget.

Több mint 80 fellépő, 5 színpad és 4 teljes nap – ez a Félsziget Fesztivál idei felállása.

A déli órákig közel 7000-en váltottak már heti belépőt a Félszigetre, körülbelül 500 sátor került ezidáig felhúzásra, estig azonban a bejelentkezők száma elérheti akár a 10 ezret is – nyilatkozta a Marosvásárhelyi.infónak Bodor László, a Félsziget igazgatója.

Akárcsak az elmúlt években, idén is a Sziget Menedzsmenttel közösen szervezték meg a Félsziget Fesztivált Marosvásárhelyen. Megszokott módon, a zenei kínálat 2011-ben is változatos: a klasszikus rocktól kezdve a progresszív pop-rockon át a raggae műfajáig szinte mindenbe belekóstolhatunk – árulta el Fülöp Zoltán, a Sziget Menedzsment képviselője a ma tartott hivatalos sajtótájékoztatón.

Hogy orvosolják a kapott kritikát, idén számos rock-együttest hívtak meg a fesztiválra, mint például a WITHIN TEMPTATION-t vagy a GUANO APES-t.  A „legnagyobb fogás” azonban, ahogyan Fülöp Zoltán is fogalmazott, IGGY POP lesz, akinek régen elmaradt egy beígért koncertje Romániában, ezért a félszigetes fellépését remélhetőleg nagy érdeklődéssel fogadják majd a rajongók.

Továbbá, viszontláthatunk idén olyan előadókat is, mint például a N.O.H.Á.-t, akik a tavalyi fesztiválon is jelen voltak, és mivel annyira jól érezték itt magukat, 2011-ben is eljöttek. És természetesen nem maradhatnak el a hazai és a magyarországi együttesek, lemezlovasok sem – egészítette ki Fülöp Zoltán –, akiknek egyébként egy külön színpadot is felállítottak az idei Félszigeten.

Ami a változásokat illeti, két fontos módosítás ment végbe idén a fesztivál szervezésében. Az egyik a Félsziget helyszínének kiterjesztése, a másik pedig a nagy színpad helyének a megváltoztatása – magyarázta Bodor László. Idén a Félsziget 21 hektárnyi területről 24–25 hektárnyira bővült, a sátortábor közvetlenül a koncertek helyszíne mellett található, a bejárat pedig a Maros partról történik, a Sörpatika szomszédságában. Ezzel a módosítással kompaktabbá vált a 2011-es Félsziget, a közlekedés is hatékonyabb és szervezettebb. Ugyanakkor, a nagy színpad elköltöztetése is jó döntésnek bizonyul, mivel a hangos zene idén kevésbé lesz zavaró a környéken lakók és a kórház számára – állítja Bodor László.

Költségvetés szempontjából, az idei Félsziget tartja a szintet a tavalyi költségekhez képest. Körülbelül 1 millió euróra tehető a Tuborg Green Fest Félsziget 2011 költségvetése, amelynek 20%-át a támogatók által felajánlott összegek teszik ki. A közintézmények közül az Idegenforgalmi Minisztériumot emelték ki a szervezők, amely idén aktívan is bekapcsolódott az ország népszerűsítésébe a fesztivál alatt.

A 2011-es Félsziget forgalmát illetően, 14%-os növekedést saccoltak idén a szervezők, tavalyhoz képest.

A fotón: Fülöp Zoltán (középen) és Bodor László (jobbra)

Share this post

PinIt
scroll to top