Hőlégballon fesztivál Vármező 2010

A hétvégén színes hőlégballonok tarkítják majd Vármező egét, ugyanis szeptember 24.–26. között tartják, immár ötödszörre, a Nyárádremete községhez tartozó falucskában a Hőlégballon Parádét.

A térség megfelelő a légi sportok gyakorlására, mivel egy mini-fennsíkról van szó, viszonylag lapos területről, amelyet a Görgényi-havasok nyúlványai öveznek. A repülésre alkalmas zóna mellett a kilátás is fenséges: aki esetleg kipróbálná a hőlégballonnal való utazást, festői táj terül a szemei elé, hiszen Szováta és Parajd környéke a megye legszebb vidékei közé tartozik.

Kádár Levente, a rendezvény szervezője úgy nyilatkozott, remélik, hogy a hétvégén szép idő lesz, és problémamentes lesz a repülés. Tavaly közel 20000 látogatót számláltak, és bíznak abban, hogy idén is körülbelül ennyien fordulnak majd meg a parádé helyszínéül szolgáló Vármezőn.

A felmelegített gázzal működő repkedő ballonok egyszerre 4–5 személyt képesek a levegőbe emelni. Egy repülés ára pedig személyenként 250 lej, ami tulajdonképpen a felhasznált gáz értékével egyenlő.
Az idei fesztiválon 15 hőlégballon vesz részt, Romániából és Magyarországról egyaránt.

A tavaly készült képeket ITT csemegézhetitek.

Slavic Andrea

Share this post

PinIt
scroll to top