Ismét fejfájást okoz a repülőtér a Megyei Tanácsnak

A Transilvania repülőtér továbbra is gondot okoz a Megyei Tanácsnak. Ezúttal nem tett eleget a Megyei Tanács kérésének, sem a finanszírozás feltételeinek, mely szerint szét kell választani a légikikötőben a szolgáltatásokat a gazdasági tevékenységektől.

Ez viszont máig sem történt meg, holott a pénzösszegek átutalása már megkezdődött. Ezért a megyei képviselőknek közbe kell lépniük: elemezniük kell a repülőtéren fennálló helyzetet, és mielőbb döntést kell hozniuk az ügyben.

Lokodi Edit Emőke, megyei tanácselnök a tegnap tartott megyei tanácsülésen úgy nyilatkozott, attól tart, az intézményt, amelyet vezet és képvisel, felelősségre fogják vonni azért, amiért közpénzeket oszt a repülőtérnek, anélkül, hogy a légikikötőben elkülönítették volna a gazdasági tevékenységeket a szolgáltatásoktól.

Az ügy orvoslására Lokodi azt ajánlotta a megyei tanácsosoknak, alkossanak egy vegyes bizottságot, amelybe minden jelenlévő politikai párt egy-egy képviselőt nevez ki. Hozzátette, augusztusban meghoztak egy döntést: finanszírozni fogják a Transilvania repülőteret, de ebben az esetben a Kormányrendelet 61-es törvénye arra kötelezi az intézményt, különítse el a gazdasági tevékenységeket a szolgáltatásoktól. A repülőtérnek határidőt szabtak a tevékenységek szétválasztására, méghozzá augusztus végét, de az intézmény nem tartotta ezt be, és haladékot kért – magyarázta Lokodi Edit.

A Megyei Tanács nem szeretné, ha olyan váddal illetnék, mely szerint kereskedelmi tevékenységeket támogat a közpénzekből. Viszont úgy tűnik, a repülőtér nem halad előre ennek az ügynek a megoldásában. A légikikötő a személyzet 32 alkalmazottal való kibővítését kérvényezte, az össz-személyzet több mint 20%-a pedig a szolgáltatások terén dolgozik, amelyet nem lehet állami pénzekből finanszírozni. Ezért arra van szükség, hogy mielőbb megalakuljon a bizottság, hogy felmérjék a helyzetet, és végső döntést hozzanak – folytatta a Megyei Tanács elnöke.

Ştefan Runcan, a Transilvania repülőtér igazgatója nem foglalt állást a témában, holott a sajtó képviselői arra kérték, ossza meg véleményét az ügy kapcsán. Távozott a Közigazgatási Palotából, és habár azt igérte, visszajön, máig sem vette fel a kapcsolatot a helyi sajtóval egy nyilatkozat erejéig sem.

Share this post

PinIt
scroll to top