Jogerősen semmissé nyilvánította a bíróság a marosvásárhelyi római katolikus teológiai líceum létrehozására vonatkozó tanfelügyelőségi határozatot


Elutasította kedden a marosvásárhelyi táblabíróság közigazgatási részlege azokat a fellebbezéseket, amelyeket a Maros megyei törvényszék azon határozata ellen nyújtottak be, amely megsemmisíti a római katolikus teológiai líceum megalapítására vonatkozó tanfelügyelőségi határozatot.

A fellebbezések, amelyeket kedden elutasított a közigazgatási bíróság, a római katolikus teológiai líceum és egyik tanuló édesanyja nyújtotta be.

A marosvásárhelyi táblabíróság ítélete jogerős.

A táblabíróság ezzel a döntésével a felperesnek, azaz Marosvásárhely város vezetésének adott igazat az alperesekkel – a Maros megyei tanfelügyelőséggel és a római katolikus iskolával – szemben, és semmissé nyilvánította a 2015. 08. 31/1385-ös határozatot, amelynek értelmében a Bolyai Farkas Elméleti Líceum és az Unirea Főgimnázium egyes részeinek leválasztásával létrehozták az 2015-2016-os tanévtől kezdődően a Római Katolikus Teológiai Líceumot.

Ioan Macarie Maros megyei főtanfelügyelő azt nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek, hogy a jogerős döntést követően a római katolikus iskola tanulói, egy kérés alapján visszatérhetnek abba az intézménybe, ahova korábban jártak, azaz vagy a Bolyai Farkas líceumba, vagy az Unirea Főgimnáziumba.

Forrás: AGERPRES