Jön a melegfront


IdőjárásA következő napokban melegfronti hatásra számítsanak a frontra érzékenyek.

Hétfőn felmelegedés kezdődik térségünkben, főleg az ország nyugati részén, valamint a hegy és dombvidéken érezhetjük majd. Estére egész Románia területén melegebb lesz az ilyenkor megszokottnál. Délen és keleten ködképződés és hószállingózás lehetséges. Máshol változékony égboltra, és a reggeli, esti órákban helyenként ködképződésre számíthatunk.

A Bánátban, a Körösök vidékén, Máramarosban, Olténiában és Erdélyben helyenként főleg esőzések alakulnak ki. A hegyvidéken vegyes csapadék várható. A szélmozgás a hegyekben és nyugaton erősödik meg.

A nappali csúcsérték -6 (Moldova északi része) és 9 (nyugaton) Celsius fok körül, míg a legalacsonyabb értékek -10 és 6 Celsius fok körül alakulnak.

Kedden tovább melegszik a levegő hőmérséklete, így az évszakhoz képest melegebb lesz. A nappali csúcsérték 1 és 11, míg a legalacsonyabbak -4 és 6 Celsius fok körül alakulnak.

Többnyire borult lesz az égbolt az ország szinte egész területén. Helyenként esni fog a Bánátban, a Körösök vidékén, Máramarosban, estétől kezdődően pedig Olténiában és Erdélyben. Délen és keleten ködképződés és gyenge esőzések várhatók, míg a hegyvidéken vegyes csapadék. A szélmozgás csak a Bánátban és a hegyvidéken élénkül meg.

Forrás: manna.ro/kozpont.ro