Július 1-től érkeznek az elektronikus receptek

A Megyei Egészségbiztosító Pénztár bejelentette, július 1-től az orvosok megkezdik az elektronikus receptek kiállítását.

Az Egészségbiztosító Pénztár illetékesei szerint év végéig alkalmazkodási időszak következik, az elektronikus receptek mellett megmaradnak a hagyományos receptek is.

“Ha a receptet felíró orvos on-line van, akkor az elektronikus receptet fogja használni, ha azonban valamilyen oknál fogva nincs internet kapcsolata a kabinetben, nincs áram, vagy a páciens otthonában írja fel a receptet, akkor a klasszikus receptet fogja használni” – nyilatkozták a CJAS Maros megyei képviselői.

2013 január 1-től felhagynak a hagyományos receptek írásával és teljesen áttérnek az elektronikus formára. Az Egészségbiztosító Pénztár képviselői szerint nincs szükség különleges felszerelésre az elektronikus receptek kibocsájtásához.

A recept felírása ez esetben is számítógépen történik, a nyomtatáshoz pedig nyomtatóra van szükség, az on-line elküldéshez pedig internet kapcsolathoz. A páciens egy vonalkóddal ellátott papírral tudja majd kivenni a felírt gyógyszereket.

Share this post

PinIt
scroll to top