Júniusra befejezik a marosvásárhelyi repülőtér kifutópályájának felújítását


Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke sajtótájékoztatón ismertette ma a marosvásárhelyi repülőtér felújítási munkálatainak aktuális állapotát. A Transilvania Repülőtéren megszervezett eseményen jelen volt Alexandru Cîmpeanu, a Maros Megyei Tanács alelnöke, Peti András a repülőtér vezetőtanácsának elnöke, illetve Daniel Marius Popa, a repülőtér vezetőtanácsának alelnöke is.

Júniusra befejezik a marosvásárhelyi repülőtér kifutópályájának felújítását

„A munkálatok mintegy fele készült el mostanáig, a kivitelező cég 24 órából 24-et dolgozik. A munkálatok során több olyan előre nem látott probléma is felmerült, amelyekre megoldást kellett találnunk, de ma azt mondhatjuk, hogy júniusban a repülőtér működőképes lesz. A beruházás összértéke 55 millió lej áfával. Szeretném kiemelni, hogy a repülőtér bezárásnak, illetve a most folyó munkálatoknak az volt a fő célja, hogy Marosvásárhelyen egy olyan repülőterünk legyen, amelyről maximális biztonsággal lehet járatokat indítani. Az utasok biztonságát tartottam szem előtt, amikor felvállaltam, hogy átmenetileg bezárjuk a repülőteret, függetlenül attól, hogy ez egy népszerűtlen döntés volt” – nyilatkozta ma Péter Ferenc, a megyei tanács elnöke.

A munkálatokkal párhuzamosan a repülőtér vezetősége azon dolgozik, hogy előkészítsék a kifutópálya engedélyeztetését, hogy a beruházás átadását követően minél rövidebb időn belül újra lehessen indítani a repülőjáratokat.

„Az engedélyezéshez szükséges dokumentációt már továbbítottuk a Légügyi Hatóságnak, hogy a munkálatok befejezését követően azonnal el lehessen kezdeni a helyszíni méréseket, és ez által rövidítsük az engedélyezési folyamatot” – emelte ki Peti András, a repülőtér vezetőtanácsának elnöke.

Folyamatos tárgyalások folynak a légitársaságok képviselőivel is, hogy minél több célállomásra indítsunk járatokat a marosvásárhelyi repülőtérről, illetve, hogy legyen Marosvásárhelyt és Bukarestet összekötő repülőjárat is.