Kalandba csomagoljuk a tanulást!


Az Iskola másként hét keretén belül összesen 120 iskolás diák részesül élményalapú tudásszerzésben az Outward Bound-nál. A csoportok számára szakképzett outdoor oktatók biztosítják az élményszerzést, amely által a résztvevő diákok elsősorban saját magukról tanulhatnak, személyes határaikat tolják ki, de társaikat is megismerhetik új, a hétköznapitól eltérő helyzetekben.

interaktiv csoportjatekok Outward Bound

Ezeken a napokon a gyerekek tanterme a természet: az erdők, dombok, hegygerinc lett. A programokon a diákok tapasztalat útján sajátítanak el olyan ismereteket, amelyeket az osztályterem falain belül nem lehetne megvalósítani. Túrára indulnak térképpel és iránytűvel a kezükben, magas- és alacsony kötélkerti elemeken próbálják ki bátorságukat: mászófalat és sziklát másznak, ládatornyot építenek, Jákob létrán és párhuzamos gerendákon egyensúlyoznak, és interaktív csoportfeladatokban fejlesztik kreativitásukat és gyakorolják az aktív részvételt. Mindezt biztonságos környezetben, profi irányítással, játékosan, így szinte észrevétlenül megtanulják meghallgatni társaik véleményét, és az együttműködésre, a közös sikerre törekszenek.

Idén az Iskola másként hét keretén belül a programok 3 turnusban zajlanak, két helyszínen: Szovátán illetve Alsótömösön (Brassó megye). Hat iskolából összesen 120 diák jelentkezett be osztályfőnökeiken keresztül:

1. Al. Papiu Ilarian Líceum – Marosvásárhely

2. Európa Gimnázium – Marosvásárhely

3. Áprily Lajos Gimnázium- Brassó

4. Váradi József Általános Iskola- Sepsiszentgyörgy

5. Dani Gergely Általános Iskola- Gyimesbükk

6. Magyarkapusi Általános Iskola

biztositok es maszok a parhuzamos gerendakon

Egy lelkes tanárcsoport is részt vett az Élményakadémia tanfolyamunkon az Iskola másként előtti hétvégén, így hazatérvén a még friss élményeikkel, új lendülettel indíthatták a hetet. A tanárok Kászonaltízről érkeztek, és a saját-élményszerzésen túl megtapasztalták az élménypedagógia eszközeit is, amelyeket majd a tanóráikon alkalmazhatnak – így érdekesebbé tehetik a tanulás folyamatát.

A programok alatt a résztvevő diákok naplót írnak az élményeikről. Ezeket az írásokat az Iskola másként hét lejártával megjelentetjük a blogunkon, ahogyan azt tavaly is tettük, így bármikor felidézhetik az ott tanultakat.

Közlemény