Károly herceg megkapta a BBTE díszdoktori címét


Doctor Honoris Causa címet adományozott a Babes-Bolyai Tudományegyetem Károly walesi hercegnek. Az ünnepélyes átadásra hétfőn délután került sor Kolozsváron.

Károly herceg megkapta a BBTE díszdoktori címét

A brit trónörökös az egyetem szenátusának május 8-i döntése értelmében kapta meg a címet, „elismerésként kimagasló hozzájárulásáért a romániai kulturális örökség és a multikulturális történelmi értékek népszerűsítése, a román szellemiség és természet nemzetközi megismertetése, illetve a Nagy-Britannia és Románia közti együttműködés megszilárdítása terén.”

A címet az egyetem rektora, Ioan Aruel Pop, illetve a szenátus elnöke, Ioan Chirila adta át Károly hercegnek, aki románul kezdte köszönőbeszédét.

Károly herceg megkapta a BBTE díszdoktori címét

“Gyakran szokták kérdezni tőlem, miért fordulok meg ilyen gyakran Romániában, mi teszi ilyen különlegessé ezt a helyet. A válasz számomra nagyon egyszerű: ti, romániai barátaim; a kulturális és természeti örökségetek, a hagyományaitok, de az innovációs képességetek is. Mindaz, amit több évszázadnyi történelem után képviseltek – az identitásotok és a bennetek rejlő lehetőségek. Mindaz az energia, amit a változásba tudtok fektetni. Ezek azok a dolgok, amelyek igazán különlegessé tesznek a világban” – mondta a herceg beszédében. Károly herceg most először járt Kolozsváron.

Forrás: Transindex.ro