Kecskéit legeltető emberre támadt a medve Bikfalván

Legelő állatait őrző, bikfalvi férfira támadt a medve kedd délben. A férfi könnyebb sérülésekkel megúszta a támadást.

Ráduly István, Uzon község polgármestere az AGERPRES hírügynökségnek arról számolt be, hogy a nagyvad Bikfalva faluszéli házaitól alig néhány méterre támadta meg a kecskéket legeltető embert. Múlt vasárnap szintén Bikfalva határában láttak egy anyamedvét két boccsal.

Az elöljáró elmondta: a medve által megtámadt férfi úgy menekült meg, hogy egy kerítésen át beugrott egyik udvarba. Két kecskét viszont megölt a nagyvad.

Ráduly hozzátette: szerdán minden illetékes állami intézménytől lépéseket fognak kérni a lakosság védelmében.

“Lehetetlenség, hogy az emberek nem mehetnek ki a házból. Mindenhova átiratokat fogok küldeni. (…) Ha medvéket akarnak tartani, vigyék őket Brüsszelbe, vigyék az Alpokba. Vihetik Bukarestbe is, ha akarják, mert ez így már nem mehet tovább. (…) Oda jutottunk, hogy ezen ország lakói már kevesebbet érnek, mint egy medve” – mondta Ráduly István.

Múlt vasárnap Uzon polgármestere több fotót is közzétett a közösségi oldalon egy ház közelében felbukkanó anyamedvéről és két bocsáról.

Korábban Sepsibodokon láttak egy útszéli fára felkapaszkodni egy anyamedvét, amely a településen található elhagyott kaszárnya területén él.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top