Kelemen Hunor: Meggyőződésem, hogy a 2018-2019-es tanév kezdetéig újraalapítják a marosvásárhelyi római katolikus líceumot


Meggyőződése, hogy a következő tanévig újraalapítják a marosvásárhelyi római katolikus líceumot – jelentette ki Aradon tartott sajtótájékoztatóján Kelemen Hunor.

Fotó: Kelemen Hunor/Facebook

“Meggyőződésem, hogy a 2018-2019-es tanév kezdetéig újraalapítják a marosvásárhelyi római katolikus líceumot, ebben a tanévben ez már nem jöhet szóba. Ebben a tanévben az iskola mint jogi személyiség nem létezik. Ha a marosvásárhelyi magyar közösség és a római katolikus egyház részéről van erre óhaj, akkor új tanintézet létesíthető, és meggyőződésem, hogy a probléma meg fog oldódni. Mert végülis nem hinném, hogy a románok szegényebbekké válnának attól, ha működne egy ilyen iskola. Ez a románoktól semmit nem fog elvenni, se a nyelvüket, se a kultúrájukat, se a vallásukat, se szellemi, se anyagi értelemben nem lesz szegényebb ettől a román közösség” – mondta a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke aradi sajtótájékoztatóján.

Arra az újságírói kérdésre, hogy az új iskola felekezeti jellegű lesz-e, az RMDSZ elnöke azt felelte: a törvény lehetővé teszi a felekezeti iskolák alapítását.

Forrás: AGERPRES