Kétnyelvű figyelmeztetéseket osztogat a marosvásárhelyi helyi rendőrség a szabálytalankodó sofőröknek


Kétnyelvű tudatosító kampányt szervez Marosvásárhely helyi rendőrsége a megállást és várakozást jelző táblákat figyelmen kívül hagyó sofőrök számára, ugyanis az elmúlt időszakban megnőtt az ilyen szabálysértések száma a város területén – jelentette be hétfőn Ioan Damaschin, a helyi rendőrség ügyvezető igazgatója.

A helyi rendőrség képviselője szerint 2018. február 19-e és 25-e között zajlik az ‘Együtt egy igazi európai, civilizált városért’ elnevezésű kampányuk, melynek során figyelmeztető cédulák elhelyezésével hívják fel az autósok figyelmét a megállási és várakozási tilalmat jelző táblákra. A cédulákon román és magyar nyelven is írja, hogy milyen kihágást követtek el a sofőrök, hogy minél szélesebb közönséget fedjen le a kampány – tájékoztatott Damaschin.

A helyi rendőrség képviselője szerint hetente 150-200 ilyen típusú kihágást észlelnek kollégái, ami igen magas aránynak számít, ezért tartották szükségesnek a figyelemfelkeltő kampány megszervezését.

“A kampány a marosvásárhelyi és a városunkba érkező sofőröknek is szól, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat. Mindenkinek köszönöm a megértést, és főként azt, hogy tiszteletteljesen viselkednek a forgalomban résztvevőkkel és a gyalogosokkal szemben is” – mondta Ioan Damaschin.

Forrás: AGERPRES