Kezdetét vette az akciós időszak, de egyetlen értesítés sem került az önkormányzathoz

arleszallitasok, akciokA kereskedelmi egységek hivatalosan is beléptek az árkedvezmények időszakába. Habár eddig is találkozhattunk akciókkal, mostantól azonban egyes ruha- és lábbeliforgalmazó üzletek 70 százalékos árcsökkentést hirdetnek. Igen ám, csak egyetlen erről szóló értesítést sem adtak le a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatalnál, holott ezt a törvény előírja.

Az nagyszabású árkedvezmények időszaka január 15-én kezdődik. A jogszabály szerint, a leszállított árú termékeknek szezonális jellegűnek kell lenniük – például ruhanemű, kiegészítők, lábbelik, sporteszközök kategóriájából, de semmiképp sem élelmiszereknek.

Továbbá, a kiárusítást 15 nappal az akciók elindítása előtt kell jelezni a helyi közigazgatási intézmények felé: az illető kereskedelmi egység adatai mellett fel kell tüntetni az érintett árucikkeket és az árukészletet is. A törvény szerint, az árleszállítások időszaka január 15. és április 15. között folyhat le – az őszi-téli árucikkek esetében, míg augusztus 1. és október 31. között – a tavaszi-nyári kollekcióknál.

A formalitások ellenére, a Promenada Mallban máris ki lehet használni az akciókat: 100 lej értékű vásárlás esetén 500 lej értékű utalványt lehet nyerni, amely január 15. és február 15. között váltható be. A Leonardo cipőkereskedés 50%-os árkedvezményt ígér vásárlóinak, míg a Sabrini ezüst ékszereik 20 százalékkal olcsóbban lehet megvásárolni az elkövetkező napokban. A Kenvelo sem marad ki a árkedvezményeket felajánlók soraiból: itt akár 70%-os akciókkal is találkozhatnak a vásárlók.

Fotó: money.usnews.com

Share this post

PinIt
scroll to top