Klaus Iohannis: Az állampolgárok azt várják, hogy a dolgok visszatérjenek a rendes kerékvágásba

Az állampolgárok azt várják, hogy a dolgok visszatérjenek a rendes kerékvágásba – hangsúlyozta hétfőn Klaus Iohannis államfő a Viorica Dăncilă vezette kabinet minisztereinek eskütétele után mondott beszédében.

“Rossz előjelekkel veszik át hivatalukat. A korábbi kormányok politikai és közigazgatási hibái miatt megcsappant az emberek bizalma. Kénytelenek átvenni a korábbi két kabinet által ki nem fizetett számlákat és már emiatt is minden erőfeszítést meg kell tenniük, hogy a dolgok visszatérjenek a rendes kerékvágásba” – fogalmazott az államfő.

Kijelentette: az adópolitikai intézkedések felforgatták az üzleti környezetet.

“Ahelyett, hogy egyszerűsödtek volna a dolgok és javultak volna az alkalmazottak kereseti lehetőségei, olyan kétségekkel szembesülünk, amelyek pénzügyi instabilitáshoz és gazdasági egyensúlyromláshoz vezethetnek” – mondta Iohannis.

A Dăncilă-kabinet tagjai mindannyian letették a hivatali esküt a Cotroceni-palotában. Valamennyien keresztet vetettek a hivatali eskü szövegének elmondása után. Eugen Teodorovici pénzügyminiszter és Bogdan Gheorghe Trif turisztikai miniszter első körben elfelejtette aláírni a kinevezési ívet, George Ivaşcu pedig a ‘román nép’ kifejezést a ‘népem’ szóval helyettesítette az eskü szövegében.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top