Korábban már elítélték az orvosnő feltételezett gyilkosát testi sértés miatt


Korábban már meggyűlt a baja a törvénnyel a 27 éves Bara Barnabásnak, akit jelenleg Benedek Orsolya marosvásárhelyi orvosnő meggyilkolásával vádolnak, így visszaeső bűnözőnek számíthat.

A marosvásárhelyi bíróság idén májusban testi sértés bűncselekménye miatt alapfokon, de jogerősen 3 év börtönbüntetésre ítélte Bara Szabolcs Barnát és Bara Szilárdot, amelyet 4 év próbaidőre függesztettek fel, írja a Székelyhon.ro.

A bűntársak 2015-ben M. István Jánost bántalmazták, tettükért kiegészítő büntetésként 4 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, ugyanennyi ideig eltiltották őket attól, hogy az áldozattal, illetve ennek feleségével, M. Erzsébettel felvegyék a kapcsolatot. Továbbá több mint 50 ezer lej anyagi és erkölcsi kártérítést is ki kell fizessenek az áldozatnak, közel 2300 lejnyi kórházi kezelési költséget, 3000 lejnyi ügyvédi honoráriumot és saját perköltségüket. A vádlottakat több hónapnyi halasztgatás után hivatalból kirendelt ügyvéd védte, írja az erdélyi portál.

Bara Barnát a napokban helyezte 30 napos előzetes letartóztatásba a Maros Megyei Törvényszék. Az orvosnő megölésével gyanúsított férfit ezúttal is hivatalból kirendelt ügyvéd képviselte, aki a házi őrizetet javasolta ügyfele számára.

Ha érdekelnek további cikkeink, szeretnél meglepetés kedvezményeket iratkozz fel hírlevelünkre!