Korrupcióval vádolja a Romgaz marosvásárhelyi fiókjának három volt igazgatóját a DNA

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) marosvásárhelyi területi ügyészei a Romgaz vállalat három volt igazgatója ellen indított bűnvádi eljárást egy 2,6 millió lejes kár miatt.

Korrupcióval vádolja a Romgaz marosvásárhelyi fiókjának három volt igazgatóját a DNA

A DNA közleménye szerint Pantelimon Avram, akkori igazgatót, vesztegetés elfogadása és hivatali hatalommal való visszaélésre való buzdítás miatt vizsgálják, míg Sergiu Victor Banu egykori műszaki igazgatót és Gheorghe Matei egykori termelési aligazgatót hivatali hatalommal való visszaéléssel gyanúsítanak.

2011-ben közbeszerzési eljárást írt ki a Romgaz marosvásárhelyi vállalata egy áramfejlesztő generátorra, a nyertes egy három vállaltból álló szövetkezet lett. Avram Pantelimon gyanúsított a nyertes cég egyik vezetőjétől 60.000 euró kenőpénzt fogadott el, hogy egy olyan generátort vegyen át, amely nem felelt meg a szerződésben foglalt követelményeknek – írja a közlemény.

Az idézett forrás szerint Avram és a másik két gyanúsított aláírták az elektromos áram fejlesztésére szolgáló gép átvételéről szóló dokumentumot.

Az ügyészek szerint ezzel a a gyanúsítottak 2.620.250 lejes kárt okoztak a Romgaz vállalatnak.

A DNA szerint más személyek ellen is indult eljárás az ügyben.

Pantelimon Avramot az ügyészek már 2016-ban is bíróság elé állították egy másik ügyben, amelyben hivatali hatalommal való visszaéléssel vádolják.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top