Kövesi: Nem kommentálom egy szökésben levő vádlott nyilatkozatait


Laura Codruţa Kövesi nem kívánja kommentálni egy ‘szökésben levő vádlott’ nyilatkozatait – ezt mondta hétfőn az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) vezetője, amikor a Sebastian Ghiţă volt képviselő által ellene felhozott vádakról kérdezték az újságírók.

“Nem kommentálom egy szökésben levő vádlott nyilatkozatait. Egy olyan szökésben levő vádlottét, aki ellen több ügyben is eljárást folytat a DNA. Ezek egy része még kivizsgálás alatt áll, másik részében már vádat emeltek ellene” – fogalmazott Kövesi, emlékeztetve, hogy a volt képviselő már tavaly áprilisban elkezdte az igazságszolgáltatás elleni hadjáratát, amikor tendenciózus és rágalmazó kijelentéseket tett a parlamentben.

A korrupcióellenes főügyész azt is elmondta, panaszt tett a Legfelső Igazságszolgáltatási Tanácsnál (CSM) a december és január folyamán a személyével kapcsolatban napvilágot látott nyilatkozatok miatt. Mint kifejtette, több mint 14 panaszt nyújtott be a CSM-hez a DNA által bíróság elé küldött személyek által tett “rágalmazó, hazug, sokszor röhejes” nyilatkozatokkal kapcsolatban.

Kövesi elmondta, az Országos Audiovizuális Tanácsnál is panaszt tett 12 televíziós műsor miatt.

Ugyanakkor a főügyészhez és az igazságügyi miniszterhez is eljuttatta a nyilatkozatokkal kapcsolatos állásfoglalását.

Forrás: AGERPRES

Ha érdekelnek további cikkeink, szeretnél meglepetés kedvezményeket iratkozz fel hírlevelünkre!