Kutyasétáltatóra támadt a medve Tusnádfürdőn

Újból emberre támadt a medve Hargita megyében! Ezúttal Tusnádfürdőn! Hétfőn a kora esti órában kiskutyáját sétáltató tusnádfürdői lakosra támadt egy hárombocsos anyamedve a vasútállomás közelében – tájékoztat közösségi oldalán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Kutyasétáltatóra támadt a medve Tusnádfürdőn

A támadás körülményeit július 12-én, csütörtök délben Csíksomlyón, a megyei sürgősségi kórház fertőző osztályán elevenítette fel az áldozat, Szabó István.

„Hétfő este sétáltattam a kutyát és az állomástól mentem kifelé a kockaköves úton a főút fele, amikor egy hárombocsos anyamedve szökött elém. Visszahúzódott, én felvettem az ölömbe a kutyát, mire ismét kiugrott és a körmeit beleakasztotta a mellkasomba, a rajtam lévő pólót is leszakította. Az eset Tusnádfürdőn történt, irtózatosan el vannak szaporodva…” – meséli a 42 éves áldozat.

“Ma újra jeleztem a minisztériumnak, hogy komoly bajok vannak Hargita megyében és kezelni kell a problémát!” – nyilatkozta Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

Tusnádfürdőn támadt a medve!

Újból emberre támadt a #medve Hargita megyében! Ezúttal #Tusnádfürdőn! Hétfőn a kora esti órában kiskutyáját sétáltató tusnádfürdői lakosra támadt egy három bocsos anyamedve a vasútállomás közelében. A támadás körülményeit ma délben Csíksomlyón, a megyei sürgősségi kórház fertőző osztályán elevenítette fel kérésünkre az áldozat. Ma újra jeleztem a minisztériumnak, hogy komoly bajok vannak Hargita megyében és kezelni kell a problémát! #sokamedve

Posted by Borboly Csaba on Thursday, July 12, 2018

A múlt héten jóváhagyta a környezetvédelmi minisztérium a medvepopuláció menedzsmentjére vonatkozó akciótervet, s ha tartják a benne vállaltakat, egy éven belül ki kell dolgoznia a minisztériumnak a személyi áldozatok kártérítési rendszerét. Egy fontos előrelépésről van szó, úgy gondolom, hogy a tavalyi és idei erőfeszítéseink meghozták, meghozzák a várt eredmény – írta korábbi Facebook bejegyzésében a megyeelnök.

Share this post

PinIt
scroll to top