Lesz távhőszolgáltatás Marosvásárhelyen, önkormányzati támogatás nélkül

tanacsHosszas vitatkozás után, a Helyi Tanács meghozta a távhőszolgáltatásra vonatkozó döntést: a Locativ Rt. a licensz lejártáig, vagyis 2013 októberéig látja el a lakosságot melegvízzel, holott az önkormányzattal megkötött egyezmény július 8-án érvényességét veszti.

A városatyák azért határoztak így, hogy a nyári időszakban ne hagyják ismét melegvíz nélkül a fogyasztókat. Ionela Ciotlăuş alpolgármester szerint azonban az eljárás törvénytelen.

Az alpolgármester szerint, műszaki-gazdasági tanulmányt kellene benyújtani, és tanácsi határozattal le kellene zárni a tevékenységet. De Ciotlăuş szavait lekezelően cáfolta Dorin Florea polgármester és Claudiu Maior helyi tanácsos.

Peti András, RMDSZ-es tanácsos úgy nyilatkozott, az önkormányzat nem tudja támogatni a gigakalória árát, ami drága és nem jövedelmező befektetés. „Már nem tudjuk megengedni magunknak, hogy támogassuk a gigakalória költségeit, de nem is hagyhatjuk melegvíz nélkül ezeket a családokat.” – fogalmazott a tanácsos hozzátéve, a fogyasztók majd eldönthetik, maradnak a rendszeren vagy leválnak és igénylik az önálló hőközpont beszerelését támogató összeget.

Végül a többség úgy határozott, addig lesz távhőszolgáltatás Marosvásárhelyen, míg a Locativ licensze érvényességét veszti, továbbá júliustól – amikor lejár az önkormányzat Locativval megkötött szerződése –, nem járulnak hozzá a gigakalória költségeihez.

Mint ismert, jelenleg a hálózathoz körülbelül 1500 fogyasztó csatlakozik, de folyamatosan érkeznek az értesítések a családok leválása felől.

Forrás/fotó: citynews.ro

Share this post

PinIt
scroll to top