Lia Olguța Vasilescu munkaügyi miniszter: „Ezeket a semmirekellő magyarokat mikor csillapítja le már valaki két botütéssel a hátukra?”


Lia Olguța Vasilescu 1991-ben kezdte politikai karrierjét a Nagy-Románia Párt alapító tagjaként, 1997-ben végzett a krajovai egyetem bölcsészkarán, egy helyi lapnál dolgozott, majd honvédelemből képezte magát, végül a szociológia doktora lett. Krajovai polgármestere nemrég múlt 42 éves, és már elvitte a DNA.

Olguța a Facebook-oldalán magyarellenes bejegyzést is közölt 2014-ben, amely most is elérhető, amelyben a következőt írja: Azokat a csavargó magyarokat nem nyugtatja le valaki két nyakra adott gumibotütéssel? (Pe derbedeii aia unguri nu ii potoleste nimeni cu vreo doua bastoane pe spinare?)

A hozzászólásokban az is olvasható, hogy van aki géppuskát javasolna a gumibot helyett.

Lia Olguţa Vasilescu 2012-ben, nem sokkal a polgármesterré választása után három craiovai építőtelepet látogatott meg. A Mediafax hírügynökségnek elmondta: arra kérte az építőket, hogy ezután a városban zajló építkezéseket végző szakmunkások nyolcvan százaléka helybéli legyen, számára ugyanis nem normális az a tény, hogy az ott dolgozók magyarul beszélnek egymás között, hiszen a craiovaiak pénzén dolgoznak.

Ekkor az RMDSZ feljelentette Vasilecut az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál (CNCD), ki is hallgatták.

Lia Olguța Vasilescunak PSD-s politikusként is több magyar- és RMDSZ-ellenes kirohanása volt. Így például szemtelenségnek nevezte az RMDSZ által közvitára bocsátott autonómiatörvény-tervezetet. „Ez olyan disznóság a részükről, amit szankcionálni kell” – mondta a magyar érdekvédelmi szervezetről akkor már Craiova polgármestereként 2014-ben.

Korábban azt kifogásolta, hogy az RMDSZ az oktatási törvény betartását sürgette a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen. Ez 2012-ben történt, amikor az Ungureanu-kabinet bele is bukott a MOGYE ügyében hozott kormányhatározatba.

„Az RMDSZ nyomást gyakorol a kormányra, hogy határozatban ossza ketté a MOGYE-t. A PD-L pedig kétségbeesésében, hogy az RMDSZ nélkül elveszíti a hatalmat, el fogja fogadni az etnikai alapú szegregációt” – mondta akkor a politikus.

Liviu Dragnea megvédte a magyarellenes politikust, szerinte “az emberek politikailag felnőtté válhatnak. Szerinte Lia Olguța Vasilescu felnőtté vált politikai szempontból”.

Forrás: Maszol.ro/ittHON.ma

Save

Ha érdekelnek további cikkeink, szeretnél meglepetés kedvezményeket iratkozz fel hírlevelünkre!


Comments Closed