Magánszínházat alapítottak Marosvásárhelyen


Spectrum Színház név alatt Marosvásárhelyen új magánteátrumot alapítottak, amely a görög tragédiáktól a kortárs művekig színdarabok széles skáláját tervezi bemutatni.

Fotó: Antal Erika - Maszol.ro

Fotó: Antal Erika – Maszol.ro

A színház egyik alapító tagja Kovács Levente rendező, a tulajdonosa Török Viola rendező és férje, az igazgatója Benő Barna, aki a Maros megyei Bekecs Néptáncegyüttes vezetője – írta a maszol.ro erdélyi magyar hírportál.

A házaspár úgy véli, hogy van jövője a kulturális intézménynek, a Spectrum ugyanis nem fog Marosvásárhelyre szorítkozni, hanem Erdély különböző településeire is elviszi előadásait.

Török Viola elmondta: be akarják bizonyítani, hogy a népzene és a néptánc jól összeegyeztethető a színházzal annak ellenére, hogy mára már eltávolodtak egymástól. Az igazgató elmondta, táncszínházi előadásokat is beiktatnak a repertoárba.

A Spectrum első bemutatóját november 14-én tartják a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Stúdió színházában, ahol Henrik Ibsen A nép ellensége című darabot Török Viola állítja színpadra.

Az új színház állandó székhelye előadóteremmel együtt Marosvásárhelyen az egykori Ifjúsági mozi épületében lesz, amelyet 15 évre béreltek ki, és hamarosan felújítanak.