Magánszínházat alapítottak Marosvásárhelyen


Spectrum Színház név alatt Marosvásárhelyen új magánteátrumot alapítottak, amely a görög tragédiáktól a kortárs művekig színdarabok széles skáláját tervezi bemutatni.

Fotó: Antal Erika - Maszol.ro

Fotó: Antal Erika – Maszol.ro

A színház egyik alapító tagja Kovács Levente rendező, a tulajdonosa Török Viola rendező és férje, az igazgatója Benő Barna, aki a Maros megyei Bekecs Néptáncegyüttes vezetője – írta a maszol.ro erdélyi magyar hírportál.

A házaspár úgy véli, hogy van jövője a kulturális intézménynek, a Spectrum ugyanis nem fog Marosvásárhelyre szorítkozni, hanem Erdély különböző településeire is elviszi előadásait.

Török Viola elmondta: be akarják bizonyítani, hogy a népzene és a néptánc jól összeegyeztethető a színházzal annak ellenére, hogy mára már eltávolodtak egymástól. Az igazgató elmondta, táncszínházi előadásokat is beiktatnak a repertoárba.

A Spectrum első bemutatóját november 14-én tartják a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Stúdió színházában, ahol Henrik Ibsen A nép ellensége című darabot Török Viola állítja színpadra.

Az új színház állandó székhelye előadóteremmel együtt Marosvásárhelyen az egykori Ifjúsági mozi épületében lesz, amelyet 15 évre béreltek ki, és hamarosan felújítanak.

Ha érdekelnek további cikkeink, szeretnél meglepetés kedvezményeket iratkozz fel hírlevelünkre!