Május 10-e körül indul a roncsautó és a roncsautó plusz program


Május 10-e körül indulhat a roncsautó- és a roncsautó plusz program – nyilatkozta hétfőn Graţiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter.

A tárcavezető az Antena 3 televízió műsorában elmondta, a roncsautóprogram pályázati útmutatója jelenleg közvitán van, ami április 24-én zárul le, ezt követően pedig aláírja a program beindításáról szóló miniszteri rendeletet.

“Egyszerre fogjuk meghirdetni a roncsautó-, valamint a roncsautó plusz programot, valamikor május 10-e körül” – fogalmazott Gavrilescu.

A miniszter megerősítette, hogy 2017-ben 180 millió lejt szán a tárca a Környezetvédelmi Alapból finanszírozott roncsautóprogramra, és akárcsak az elmúlt évben, idén is 6.500 lejes értékjegy jár a lecserélt használt autókért.

A közvitára bocsátott pályázati kiírás újdonsága, hogy 2017-ben legtöbb 130 g/km-es, 2018-ban legtöbb 120 g/km-es, 2019-ben pedig legtöbb 110 g/km-es széndioxid-kibocsátású autót lehet vásárolni az értékjegy felhasználásával. A program emellett 1.500 lejes plusz támogatást nyújt azoknak a pályázóknak, akik hibrid járműre cserélik le gépkocsijukat. A roncsautó plusz programban azok, akik elektromos autót kívánnak vásárolni, 45.000 lejes támogatásban részesülhetnek, az olyan hibrid meghajtású járművek beszerzését, amelyek kilométerenként 50 g-nál kevesebb széndioxidot bocsátanak ki, 20.000 lejjel támogatják .

Forrás: AGERPRES

Ha érdekelnek további cikkeink, szeretnél meglepetés kedvezményeket iratkozz fel hírlevelünkre!


Comments Closed