Marihuána-ültetvényre bukkantak a rendőrök egy Nagyvárad melletti településen

A Bihar megyei rendőrök 150 kilogramm marihuánát koboztak el, miután egy vadkender-ültetvényre bukkantak a Nagyvárad melletti Tenke településen.

kanabisz-nagvarad

A Nagyváradi Szervezett Bűnözés Elleni Brigád és a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) egy 26 éves férfit ért tetten, amint 100 gramm marihuánát próbált értékesíteni 3000 lejért.

Ezt követően a rendőrök házkutatást végeztek a Bihar megyei Tenkén, a férfi lakhelyén. A kertben egy növényházra bukkantak, amelyben a vétkes, testvérével együtt ipari mennyiségben marihuánát termesztett.

„A gyanúsított lakhelyén végzett házkutatás során a rendőrök 162, különféle növekedési szakaszban levő kanabisz tövet találtak a kertben felállított növényházban” – számolt be Alina Dinu, a Bihar Megyei Rendőr-felügyelőség munkatársa.

A DIICOT szerint a növények nagyjából fél és egy méter közötti magasságúak, de néhány példány akár a 2-3 métert is eléri. A betakarítás után az ültetvényből mintegy 151 kg marihuána állítható elő.

A rendőrök a házkutatás alkalmával a lakásban kanabisz olajat és magot, valamint 260 kg szárított, fogyasztásra alkalmas marihuánát is találtak.

A nyomozás során kiderült, hogy a férfit 28 éves testvére segítette a növény termesztésében és betakarításában. A két gyanúsítottat a rendőrök 24 órás őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Share this post

PinIt
scroll to top