Maros megye is jelen van az őszi turisztikai vásáron Bukarestben

Maros megye turisztikai látnivalóit népszerűsíti november 16. és 19. között a Maros Megyei Tanács a bukaresti Romexpo területén szervezett országos turisztikai vásáron.

Maros megye is jelen van az őszi turisztikai vásáron Bukarestben

A 37. alkalommal megrendezett Románia Turisztikai Vására a legnagyobb hazai turisztikai vásár, ahol belföldi és külföldi kiállítók mutatják be ajánlataikat, köztük kulturális, vidéki és üzleti utakra vonatkozó csomagokat, illetve gyógyközpontokra, egzotikus úti célokra, hajóutakra vagy kalandturizmusra vonatkozó ajánlatokat.

A 14 ezer négyzetméteres felületű kiállítócsarnokban 300 kiállító lesz jelen, akik 15 országból érkeztek. Románia mellett Albánia, Bulgária, Horvátország, Egyiptom, Görögország, Izrael, Olaszország, Moldovai Köztársaság, Palesztina, Lengyelország, Szerbia, Spanyolország, Törökország és Magyarország képviselteti magát az őszi vásáron.

A Maros Megyei Tanács a megye kulturális és természeti értékeit népszerűsíti, illetve az itteni gyógykezelési lehetőségeket. Maros megye standjánál a megye minden régiójáról találhatnak információt az érdeklődők, és a segesvári, a szovátai és a szászrégeni önkormányzatokkal való együttműködésnek köszönhetően a 3 város turisztikai információs irodáinak tájékoztató anyagait is elvitték Bukarestbe.

Az év során a megyei tanács több lépést is tett annak érdekében, hogy a megyét népszerűsítse, így több turisztikai vásáron is részt vettek (Bukarestben, Budapesten és Kisinyóban), egyeztettek más megyékkel arról, hogy ki milyen turisztikai tevékenységeket szervez, partnerséget kötöttek a GoTransylvania Regional Development céggel a goTransylvania mobil alkalmazás fejlesztésére, illetve a legfontosabb lépés a Visit Mures Egyesület bejegyzése volt. Ennek az egyesületnek a feladata lesz a megyei turisztikai programok lebonyolítása.

Az országos turisztikai vásár keretében a megyei tanács delegációja részt vesz a Romexpo partnerei által szervezett szakmai rendezvényeken is.

Share this post

PinIt
scroll to top