Maros megye két turisztikai vásáron vesz részt a hétvégén


Április 6 és 9. között Maros megye két nemzetközi turisztikai vásáron is jelen van a Maros Megyei Tanács egy-egy küldöttsége által. Az egyik esemény a Moldovai Köztársaságban, Kisinyovban zajló „Turism.Leisure.Hotels-2017” nevű vásár, a másik pedig a Szolnoki Utazási Kiállítás és Vásár Magyarországon.

Maros megye turisztikai népszerűsítése fontos cél a megyei tanács számára, ezért az év folyamán több turisztikai vásáron is jelen leszünk. A Maros Megyei Tanács március elején részt vett a budapesti Utazás Expon, a következő hónapokban pedig jelen leszünk a frankfurti turisztikai vásáron (Németországban), majd a Welsben (Ausztriában) szervezett vásáron is. Annak a lehetőségét is vizsgáljuk, hogy egy Moszkvában szervezett szakmai eseményen is jelen legyünk. A megyei tanács részvétele ezeken a rendezvényeken a turisztikai minisztériummal való együttműködésnek köszönhetően vált lehetővé.

A ma kezdődő Szolnoki Utazási Kiállításra és Vásárra testvérmegyeként kaptunk meghívást Jász-Nagykun-Szolnok megye önkormányzatától. A szervezők biztosítják a Maros megyei delegáció számára a részvétel költségeit is. A delegáció tagjaként Alexandru Cimpeanu alelnök is jelen van a vásáron.

A Kisinyovban zajló ”Tourism. Leisure. Hotels-2017” vásár az egyetlen szakirányú rendezvény a Moldovai Köztársaságban, amelyen idén 8 ország képviselteti magát: Románia, Moldovai Köztársaság, Bulgária, Grúzia, Magyarország, Szlovákia, Törökország és Ukrajna. Maros megye két standdal van jelen, az egyik a megyei tanács standja, a másik pedig egy szovátai kereskedelmi egység képviselete.

A megyei önkormányzatok közül Maros megye mellett Buzău és Neamț megye delegációja van még jelen a turisztikai minisztérium által fenntartott kiállítóhelyen. A Maros Megyei Tanács a maga standján a megye összes régióját és turisztikai látnivalóit népszerűsíti, a balneoturizmust, és ezen belül Szováta üdülőtelepet, amelyet ismernek és keresnek a moldovai látogatók, a kulturális turizmust Segesvár, az erődtemplomok, fatemplomok és kastélyok ismertetése által, illetve az üdülőturizmust a Nyárádmente, Küküllőmente és Maros völgyének népszerűsítése által.

Ha érdekelnek további cikkeink, szeretnél meglepetés kedvezményeket iratkozz fel hírlevelünkre!