A Maros megyei tanács elfogadta a reptér költségvetésének kiegészítését

A tanács július 27-i gyűlésén váratlanul lekerült a napirendről a Transilvania repülőtér költségvetésének kiigazítása, azonban az utóbbi ülésen elfogadták azt a döntéshozók.

marosvasarhelyi-repuloter

A tanácselnök kérésére korábban lekerült a napirendről az ügy, a román pártok képviselőinek nagy felháborodására. Akkor Péter Ferenc így indokolta döntését: „Kivettük, de az nem azt jelenti, hogy nem hagyjuk jóvá. Elhalasztottuk egy következő gyűlésre, mivel néhány kérdés merült fel. Az én kérdéseimre nem kaptam megfelelő válaszokat, ezért megkértem a testületet, hogy halasszuk el döntést. Egy fél millió eurós tűzoltóautó vásárlásáról lenne szó, viszont meg kell kérdeznünk azokat a szakembereket, akik ebben az ágazatban dolgoznak” –magyarázta a tanácselnök.

Egyes információk szerint a reptérnek egy különleges tűzoltó autóra lenne szüksége ahhoz, hogy uniós normák szerint működjön tovább és ne veszítse el működési engedélyét. A tanács korábban 1,3 millió lejt hagyott jóvá a jármű beszerzésére, de mint később kiderült, ez az összeg nem lesz elegendő a vásárláshoz. Ennek következtében az önkormányzat további 1,7 millió lejjel egészítette ki az erre szánt összeget.

Share this post

PinIt
scroll to top