A Maros Megyei Tanács továbbította az illetékes hatóságoknak a Transilvania repülőtér helyzetéről készült jelentést


A Maros Megyei Tanács elnökének kérésére felállított vizsgálóbizottság befejezte a munkáját, a rendelkezésre álló dokumentumok alapján elemezték, hogy milyen okok vezettek ahhoz, hogy a marosvásárhelyi repülőtéren tavaly ősz óta fel kellett függeszteni a nemzetközi légi járatokat. A bizottság által összeállított jelentést az elmúlt napokban a megyei önkormányzat szakosztályai is kielemeztek, hogy eldöntsék milyen lépéseket kell tennie a tanácsnak.

A vizsgálat alapján 5 esetben merült fel a gyanú, hogy kihágások történtek, ezért a jelentést és a megyei tanács jogászainak észrevételeit a mai nap során továbbították a bűnüldöző szerveknek, azaz a Maros Megyei Bíróság melletti ügyészségnek azzal a kéréssel, hogy vizsgálják ki a tényeket, és amennyiben megállapítják, hogy bűncselekmény történt, vonják felelősségre a tetteseket.

Azért, hogy ne hátráltassák a bűnügyi vizsgálatot, illetve, hogy védjék a repülőtér érdekeit, és ne sértsék meg az érintett felek törvény által biztosított jogait, a megyei tanács nem hozza nyilvánosságra a vizsgálóbizottság jelentését, illetve az egyéb ehhez kapcsolódó dokumentumokat.

A vizsgálóbizottság jelentését közölték a Transilvania repülőtér vezetőségével is, és felszólították a vezetőtanácsot, hogy oldják meg az észlelt adminisztratív problémákat, és havonta jelentsék a megyei tanácsnak, hogy milyen lépéseket tettek ez irányba.

„A jelentésbe foglaltak arra késztettek minket, hogy értesítsük a kialakult helyzetről a bűnügyi szerveket, ezért a Maros Megyei Tanács továbbította az ügyészségnek a szakbizottság által vizsgált dokumentumokat, amelyek alapján felmerült a törvényszegés gyanúja. A bűnügyi szervek az illetékesek eldönteni, hogy történt-e törvényszegés vagy sem. A Transilvania Repülőtér elsőszámú prioritást jelent a megyei tanács számára, ezért minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy megoldjuk a jelenlegi problémákat, és a Maros megyei lakosoknak, illetve a régióban élőknek a lehető legjobb szolgáltatásokban legyen része a marosvásárhelyi repülőtéren”– nyilatkozta Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke.

A Maros Megyei Tanács időközben elindította a közbeszerzési eljárást a repülőtér kifutópályájának újjáépítési munkálataira. A versenykiírás dossziéját elküldte a Közbeszerzések Országos Hatóságához jóváhagyásra, és amint megérkezik a hatóság válasza, meghirdetik a versenytárgyalást.

Maros Megyei Tanács Sajtóirodája­

Save

Save

Ha érdekelnek további cikkeink, szeretnél meglepetés kedvezményeket iratkozz fel hírlevelünkre!