Még nem tudni, mikor kezdődhetnek el a Marosvásárhely-Iaşi autópálya építési munkálatai


Még nem tudni pontosan, mikor kezdődhetnek el a Marosvásárhely és Iaşi közötti autópálya építési munkálatai – nyilatkozta pénteken Vasluiban Răzvan Cuc szállításügyi miniszter.

Újságírói kérdésre válaszolva a tárcavezető elmondta, meghirdették a versenytárgyalást a Marosvásárhely – Gyergyóditró – Târgu Neamţ – Iaşi szakaszok megvalósíthatósági tanulmányának felülvizsgálatára, majd miután ez lezárul, elkezdődhet a tervezéssel, illetve a kivitelezéssel kapcsolatos eljárás.

“Nem tudok határidőt mondani, mert előfordulhat, hogy megóvják a licitek eredményét, és ez esetben nagyon elhúzódna az eljárás. Ezért most egy olyan törvénytervezeten dolgozunk, amely a stratégiai fontosságú infrastrukturális befektetések esetében lehetetlenné tenné a kivitelezés akadályozását azok számára, akik sportot űznek abból, hogy megóvják a versenytárgyalások eredményét” – fogalmazott a miniszter.

Răzvan Cuc hozzátette, ezután is szigorú intézkedéseket hoznak azon “komolytalan” vállalkozók ellen, akik nem tartják be a szerződésben vállaltakat.

“Ha részt veszel egy liciten, és elnyered a szerződést, komolyságról kell tanúbizonyságot tenned. Én úgy gondolom, hogy a román állam tisztességes üzleti partner, időben fizet a vállalkozóknak, akiknek viszont ugyanilyen tisztességeseknek kell lenniük, és tartaniuk kell magukat a szerződésben vállalt határidőkhöz ahelyett, hogy arra törekednének, hogy különféle jogi fondorlatokkal, bírósági úton, nagyobb összegekhez jussanak” – mondta a tárcavezető, majd hozzátette, felmondják a szerződést azokkal a cégekkel, amelyek nem végzik el a munkálatokat a szerződésben megszabott határidőig.

Forrás: AGERPRES

Ha érdekelnek további cikkeink, szeretnél meglepetés kedvezményeket iratkozz fel hírlevelünkre!


Comments Closed