Megbüntették a férfit, mert szabálytalanul parkolt rendőrautókról készített fotókat


900 lejre bírságolta a temesvári helyi rendőrség Corneliu Vaida forradalmárt, mert feltöltött a Facebook-ra egy fényképet, amelyen a helyi rendőrség két járműve parkol törvénytelenül a járdán.

Megbüntették a férfit, mert szabálytalanul parkolt rendőrautókról készített fotókat

Fotó: Corneliu Vaida

A helyi rendőrség szerint a büntetést azért kapta a férfi, mert becsmérlő szavakkal illette a rendőröket a szociális hálón, ezt a cselekedetet a törvény bünteti.

A forradalmár azt kérte a bejegyzésben, hogy a helyi rendőrség bírságolja meg önmagát, és “egy rakás pofátlannak” nevezte őket. Corneliu Vaida egy újabb bejegyzésben azt írta, bíróságon támadja meg a rá kiszabott büntetést, majd hozzátette, hogy szerinte tisztségtől vagy szociális státustól függetlenül mindenki “pofátlan”, aki törvénytelenül parkol vagy elzárja a járdákat.

A helyi rendőrség szerint a férfi egy facebook-csoportban folyamatosan szidalmazza őket.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) temesvári szervezete támogatásáról biztosította a forradalmárt és jogi segítséget ajánlottak számára, ugyanakkor arra szólították fel a temesvári lakosokat, hogy bármilyen formában hozzák nyilvánosságra a “helyi rendőrség által elkövetett visszaéléseket”.

Forrás: AGERPRES

Ha érdekelnek további cikkeink, szeretnél meglepetés kedvezményeket iratkozz fel hírlevelünkre!