Miként befolyásolja a pszichikumot a hőmérsékletingadozás?


szel-hoDepresszió, ingerlékenység, nyugtalanság – csak néhány azon mellékhatások közül, amelyeket a hőmérsékletingadozások okozhatnak számunkra. A szakemberek állítása szerint a drasztikusan, egyik napról a másikra megváltozó hőmérsékletek igenis kihatnak a hangulatunkra, pszichikumunkra. Ezért ne habozzunk orvoshoz fordulni, ha a helyzet keserűséget okoz nekünk.

A szeszélyes időjárás nemcsak fizikailag meríti ki a szervetünket, hanem szellemileg is. Szerencsére, ezek a hangulatbeli ingadozások néhány napnál tovább nem tartanak el – vígasztalnak a szakértők.

„Hirtelen felléphet szorongás, szomorúság, nyugtalanság, amely ugyanakkor a szív- és légzőrendszer megbetegedéseivel társítható. Ezek a tünetek egy-két napig okoznak csak bosszúságot.” – nyilatkozta Mircea Birţ, pszichiáter szakorvos.

Mivel elkerülni ezt nem lehet, egyetlen módunk van rá: hogy túléljük. A meteorológusok ugyanis nem szolgálnak jó hírekkel: az elkövetkező napokban továbbra is lehet számítani ingadozó hőfokokra. De ha már nagyon nem bírjuk, akár orvoshoz is fordulhatunk.