Nagygyűlésre hívja össze Florea a megye polgármestereit

Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere, az ország területi újrarendezésének kapcsán tárgyalna Maros megye településeinek a vezetőivel.

Ennek értelmében, Florea levélben hívta össze a megye  polgármestereit, hogy legkésőbb augusztus 20.-ig megvitassák a Közép-régió témáját, Marosvásárhellyel mint fővárossal az élen.

A városvezető azért tartja fontosnak ezt a gyűlést, hogy a megye polgármesterei is tisztában legyenek a területi újraszervezés előnyeivel, hátrányaival, hogy számoljanak ők is a lehetőségekkel és következményekkel, továbbá, hogy együtt megvitassák a megyét érintő fejlesztésekre való kilátásokat is.

Úgy történelmi, mint gazdasági, szociális és etnikai szempontból, minden feltétel adott, hogy Marosvásárhely felvegye a harcot Brassóval a régió fővárosa címért – áll a Florea által megfogalmazott levélben. Marosvásárhelyt ugyanis erőssé teszi a gazdasági helyzet, a felsőfokú oktatás, a humán erőforrás, az infrastruktúra, a szállítás és a közintézmények területi lefedettsége, ugyanakkor további előnyt jelent a repülőtér is – olvasható a levél folytatásában.

A gyűlés során, Dorin Florea azt is szeretné, ha a megye önkormányzatainak képviselői támogatnák őt a hat megyéből – Maros, Hargita, Kovászna, Brassó, Szeben és Fehér megyékből álló Közép-régió létrehozásában, Marosvásárhely fővárossal.

Share this post

PinIt
scroll to top