Nagyon jó évet zárt 2017-ben a parajdi sóbánya


Nagyon jó évet zárt ismét a parajdi sóbánya, több mint 640.000 belépést regisztráltak tavaly – közölte kedden az AGERPRES hírügynökséggel Donáth László, a bánya turisztikai és közétkeztetési igazgatója.

Az igazgató tájékoztatása szerint 2017-ben 281.000 alkalommal különböző krónikus betegségek kezelése céljából léptek be a bányába, 360.000 látogatás pedig turisztikai céllal történt. A turisták között voltak japánok és brazilok is.

Körülbelül 200.000 alkalommal fordult meg kiskorú a bányában tavaly.

A havi elosztás tekintetében a legtöbb látogató augusztusban érkezett, ebben a hónapban 160.000 belépést regisztráltak.

A parajdi sóbánya látogatóknak kialakított csarnoka 120 méteres mélységben található. A gyerekeknek itt játszótereket hoztak létre, a mozogni vágyók edző irányításával tornászhatnak, asztaliteniszezhetnek, de étkezni is lehet, és ingyenes internet-csatlakozásra is lehetőség van.

Akik szeretik a napsütést, azokat a parajdi sósvizű strand is várja nyáron. 2017-ben 80.000 belépőt váltottak a felújított, sósvizű strandra.

A természetjárók ellátogathatnak a Parajdi-sóhát és Só-szoros természetvédelmi területre. A 60 hektáron elterülő természetvédelmi területen ritka növények is nőnek, egyes fajok Romániában egyedinek számítanak.

Forrás: AGERPRES

Ha érdekelnek további cikkeink, szeretnél meglepetés kedvezményeket iratkozz fel hírlevelünkre!


One thought on “Nagyon jó évet zárt 2017-ben a parajdi sóbánya

  1. PJ

    TÉVEDÉS!!! Ingyen internetezni már tavaly (2o17) augusztusában nem lehetett!!! Ezt némileg kárpótolta a 2ö16-hoz viszonyitott 5-tel több ping-pong asztal…

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.