Négy év felfüggesztett börtönre ítélték Serban Huidut

serban-huiduNégy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Brassó-i Ítélőtábla Serban Huidu műsorvezetőt, a 2011 október 16-án okozott autóbalesetért, amelyben három ember életét vesztette.

Az Ítélőtábla hat éves próbaidőt szabott ki a műsorvezetőnek, amely idő alatt a vezetéstől is eltiltották. Az Ítélőtábla bírói testülete felemelte a 2012. júniusában hozott döntését, két év hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésről négy évre, és hat év próbaidőre.

Az első döntés ellen úgy az ügyészek, akárcsak az áldozatok családjai is fellebbezést nyújtottak be. Az áldozatok ügyvédei nagyobb letöltendő börtönbüntetést kértek, kérésüket azzal indokolták, hogy a Prima TV egykori műsorvezetője csak így tudja majd felfogni tette súlyosságát.

Serban Huidu, a Prima TV Cronica Carcotasilor című adásának műsorvezetője, 2011 október 16-án okozott halálos balesetet a Brassó megyei Felsőtömösön, a baleset során három ember vesztette életét.

Az áldozatok rokonai 800.000 eurós kártérítést követelnek a műsorvezetőtől. A bírák viszont 360.000 eurós kártérítést ítéltek meg, amelyet az Astra Biztosítónak kell kifizetnie, ennél a cégnél volt ugyanis biztosítása a műsorvezetőnek.

 

Share this post

PinIt
scroll to top