Nyárádszereda: az RMDSZ szerint a prefektus lépése etnikai feszültségeket kelt

Az RMDSZ Maros megyei szervezetének Állandó Tanácsa közleményben adott hangot aggodalmának a megye prefektusának szokatlanul durva jogi lépése kapcsán. A dokumentum szerint a helyi tanácsosok ellen indított eljárás nem a vitatott telekügy megoldását szolgálja, hanem további nemkívánatos etnikai és felekezeti feszültségeket kelt a nyárádmenti városban, illetve a megye román és magyar lakosainak viszonyában.

“Meglátásunk szerint a hosszú évek óta húzódó telekvita politikai töltettel terhelt, ezért nem talál megnyugtató megoldást. A nyárádszeredai önkormányzat több ízben is kivitelezhető megoldást ajánlott a vita rendezésére, de a kormányhatóság által elfogultan támogatott ortodox egyház rendre elutasította ezeket, makacsul ragaszkodva azon álláspontjához, melynek Nyárádszeredában nincs sem lakossági, sem önkormányzati támogatottsága” – fogalmaz a közlemény.

Az RMDSZ úgy gondolja, a prefektus súlyosan visszaélt politikai hatalmával, amikor beperelte a helyi tanács tagjait, ezért a szövetség Maros megyei szervezete felszólítja a kormánybiztost, hogy azonnal vonja vissza a tanácsosok ellen kezdeményezett perindítványt.

Forrás: Transindex.ro

Share this post

PinIt
scroll to top