Önkéntes tábor Nyárádszeredában

Segíteni akaró, vidám, életerős fiatalok és örök fiatalok érkeznek folyamatosan a Caritas idei önkéntes táborába. Még nincs mindenki jelen, de már több mint 70 személy foglalta el szállását a helyi iskola tornatermében. 

onkentestabor2013cs-0544

Az első nap az érkezők fogadásáról szolt, az ismerkedésről és természetesen a játékról, jókedvről. Az önkéntesek csapatát ökumenikus Istentisztelet keretében köszöntötte a helyi közösség, ezt követően került sor az ünnepélyes tábornyitóra (Molnár Judit főszervező, Tóth Sándor – Nyárádszereda polgármestere, Nagy Zsolt – NYISZ elnök, Ludescher László – a Caritas ágazati igazgatója köszöntötte az összegyűlteket). 

Várhatóan több mint 100 önkéntes a helyi közösség tagjaival közösen végez öt napon keresztül értékteremtő és közösségépítő munkát Nyárádszeredában. A tervek között szerepel temető takarítás, az iskola renoválásának segítése, középületek cserepeinek átforgatása, zöldövezetek és a piactér takarítása, hídkorlátok festése, szelektív szemétgyűjtés és más felújítási munkák. A napi program 5 óra közösségi munkát foglal magába, amelyet kiscsoportokban végeznek a résztvevők, minden nap 9 és 14 óra között.

onkentestabor2013cs-0495

onkentestabor2013sz-0260

A szervező csapat a legfiatalabbakról se feledkezett meg, délelőttönként közel száz helyi gyereknek szerveznek vakációs programot, minden nap egy-egy új és érdekes téma köré építve programjukat.

Július 9., Hagyományőrző nap
Július 10., Meglepetések napja
Július 11., Nyári olimpia
Július 12., Nemzetek napja
Július 13., Királyok bálja

A délutáni órákban is színes programokból válogathatnak a résztvevők, naponta lesz társasjáték terem, csendes sarok, klubb teázó. Néhány érdekesség a heti programból, hiszen a mindennapos programokat kiegészítve már kedd délután Nemes Gyula, a Központ hetilap munkatársa tart helytörténeti előadást este pedig táncházban mulathatnak az érdeklődők.

Csütörtökön a napi munka és egy kiadós ebéd után a résztvevők a bözödi tó partjára látogatnak, ahol közösen lazíthatnak és gyűjthetnek energiát.

Pénteken az érdeklődőkkel itthon vagy máshol címmel kerül sor tematikus beszélgetésre.

onkentestabor2013sze-0219

onkentestabor2013sze-0258

A szombati nap fénypontja várhatóan az esti tárbortűz lesz, ahol együtt örülhet mindenki a heti munka eredményének.

A tábor megvalósulását nagymértékben segítette és támogatta a Nyárádszereda Polgármesteri Hivatala, de az önkéntesek munkáját felkarolva a tábor kiadásainak egy részét magára vállalta Székelyudvarhely Önkormányzata, Kovászna Megye Tanácsa, Csíkszereda Polgármesteri Hivatala.

 Szigeti Szenner Szilárd

Share this post

PinIt
scroll to top