Ötnapos lesz idén az Erdélyi Humorfesztivál – Showderesek Kolozsváron és Marosvásárhelyen

Könczey Elemér karikaturista kiállításával startol április 24-én, kedden a 9. Erdélyi Humorfesztivál, és idén egészen vasárnap estig tartanak a programok.

Egy lazább, kötetlenebb, fesztiválosabb rendezvénysorozattal készülünk, ahol mindenki talál magának kedvére való eseményt – jelentette be Bálint Ferenc humorista, a szervező Szomszédnéni Produkciós Iroda részéről. Újítás még, hogy idén mi leszünk a fesztivál műsorvezetői Tóth Szabolcs kollégámmal, így a humoristákat nem csak felkonferáljuk, hanem ki is figurázzuk őket. Először történik meg egy fesztiválon, hogy ők lesznek a poénok célpontjai, „akasszuk a hóhért”, persze a közönség szórakoztatására – mondta.

Mogács Dániel mellett, az idei fesztivál sztármeghívottja Bödöcs Tibor, a Showder Klub és a Dumaszínház humoristája lesz – jelentette be Jakab Adorján főszervező. – Az RMDSZ fontosnak tartja a fiatal tehetségek felfedezését, valamint ezek promoválását, és mindezek mellett egy minőségi szórakozási lehetőséget biztosít a kolozsvári és a marosvásárhelyi magyaroknak – ezért Bödöcs, Mogács és a Szomszédnéni Kolozsváron és Marosvásárhelyen is fel fognak lépni, április 28-án, illetve 29-én.

Bödöcs Tibor Az élet értelme és kertészeti tippek c. önálló estjével érkezik Kolozsvárra. A kollegái által „kis-Hofinak” is hívott humorista 2010-ben megkapta a Karinthy-gyűrűt. A Dumaszínház Showder Klub állandó szereplője.

Mogács Dániel, Dr. Mogács karakterének kitalálója, a Magyar Kétfarkú Kutya poén-pártnak a budapesti polgármesterjelöltje volt.

A Humorfesztiválon fellép még Kozma Attila és Lung László Zsolt paródia-együttese, az Open Stage, akik a Lájkodalom című új albumukat mutatják be Kolozsváron. Nevettetni fog még a székely stand up comedy jeles képviselője Zsók Levente, a szervező Szomszédnéni, aki 2011-ben megkapta a Magyar Rádió „humor-oszkárját” a Bon Bon díjat, valamint Felméri Péter, és az Humorfesztivál eddigi nyertesei is.

Sor kerül még Tóth Szabolcs és Felméri Péter közös könyvbemutatójára is a Bulgakov kávéházban, a szerzők részleteket olvasnak fel a „Nem semmi” és „A 3 ufó” könyveikből.

– Húszan jelentkeztek a Humorfesztivál 1000 lejes díjazású versenyére – ketten párban, a többiek egyéni produkcióval – ismertette Tóth Szabolcs. A továbbiakban három városban tartunk előválogatásokat, s ezek után döntjük el, hogy kik azok, akik a kolozsvári döntőn versenyezni fognak . Székelyudvarhelyen (április 14-én 19 órakor a Digital 3 teremben), Nagyváradon (április 17-án 2o órakor, a Queens Pubban) és Marosvásárhelyen (április 23-án 2o órakor, a Jazz Clubban) lesznek az előválogatók, és azok jutnak tovább, akik a legjobban megnevettetik a közönséget.

„Az RMDSZ, a felajánlott fődíjon túl, ezután is lehetőséget fog biztosítani a fiatal tehetségeknek azáltal, hogy fellépési lehetőséget biztosít számukra, legközelebb például az EU táborban” – tette hozzá Jakab .

Jegyeket Kolozsváron a Magyar Opera jegypénztárában, Marosvásárhelyen a Nemzeti Színházban lehet vásárolni április 13-tól. A pénteki kolozsvári programokra a napijegy 15 lej, a szombati és vasárnapi gálára 25 lejbe kerül a belépő.

Ugyanakkor indul a fesztivál honlapja is, a www.humorfeszt.ro, de naprakész információkat biztosít a rendezvény facebook oldala is.

Az Erdélyi Humorfesztivál partnere a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, kiemelt támogatója Románia Kulturális Minisztériuma és a Communitas Alapítvány.

Share this post

PinIt
scroll to top