Pénzügyminiszter: Nem dolgozunk a háztartási adó bevezetésén

A pénzügyminisztérium nem dolgozik a háztartási adó bevezetésén, ez teljesen hamis állítás, nyilatkozta szombaton Eugen Teodorovici miniszter, az Antena 3 televízió műsorában.

Pénzügyminiszter: Nem dolgozunk a háztartási adó bevezetésén

“Teljesen hamis és beszélni fogok szenátor kollégámmal, Florin Cîţu úrral, mert ő is pénzügyes. Felelősségteljesnek kell lennünk, amikor ilyen kijelentéseket teszünk. (…) Teljesen hamis. Nem dolgozunk a háztartási adón. (…) Beszélni fogok vele, hogy megértsem mi volt a célja a nyilatkozatának. Én értem, de a politikai harcban is meg kell húzni a vonalat. (…) Kategorikusan mondom, nem dolgozunk ezen 2018-ban” – mondta Teodorovici, akit arról kérdeztek, hogy mi a véleménye a liberális párti Florin Cîţu szenátor kijelentéséről, miszerint a pénzügyminisztérium nem mondott le a háztartási adó bevezetéséről és jelenleg “a műszaki részletein” dolgoznak.

A pénzügyminiszter hozzátette, jelenleg az egyszerűsítésen és a “rendszer igazi megreformálásán” dolgoznak, a bürokrácia csökkentésén és az elektronikus rendszer kidolgozásán.

Florin Cîţu, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) szenátora pénteken azt írta Facebook-bejegyzésében, hogy egyetlen háztartás sem fog megadózatlanul maradni, és az összes tyúkot, sertést, juhot, kutyát, macskát be kell majd jelenteniük az embereknek, és azért vezeti be a kormány ezt az adót, mert nincs pénz még 4 százalékos béremelésre sem.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top